Първоначално публикувано от ivo_red
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеКолеги някой може ли да ми каже къде се налира датчика на разпределителния вал колата е 1.4 тс 103 коня, и буксата че набива грешка и пука като я изфорсирам166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеНе разбрах, на климатик има ли перка?Last edited by ivo_red; d.m.y г., 12:12.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Намерих го сега ми трябва датчик който да работи номера е 0 232 101 026 ако някой има нека свирка 0878311300
---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Ако не е бушона за което се съмнявам, е реостата за 1 ва степен но той е само и единствено за нея, климата върти 1 ва но и да е здал багажа реостата втора трябва да врътне видя ли бушона??? А може и релетата да са проблема те са прес акумулатора.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение..Ако не е бушона за което се съмнявам, е реостата за 1 ва степен но той е само и единствено за нея, климата върти 1 ва но и да е здал багажа реостата втора трябва да врътне видя ли бушона??? А може и релетата да са проблема те са прес акумулатора.
Ако е реостата, трябва да има 2ра степен, а няма и 2ра. Демек гледам релета и бушониLast edited by tonov; d.m.y г., 18:27.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеНамерих го сега ми трябва датчик който да работи номера е 0 232 101 026 ако някой има нека свирка 0878311300Last edited by tonov; d.m.y г., 18:27.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеСорка, писах от телефона. Не се включва перката на охлаждането и в градско загрява колата до над 100 градуса. Стана изведнъж. Карам си по цариградско пускам климата и лъха топло, викам си БАХ! Оказа се, че перката изобшо не вкл. Трябва 1ва степен някъде към 85 градуса да се включи, на около 92-3 да се пусне 2ра, а като е пуснат климатика трябва да си бачка пак. А не се вкл. при нито едно положение.
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеКолега на 92 е първа степен на 107 е втора, аз скоро имах ядове и се оказа датчика на температурата на афтифриза, който стои на радиатора, но аз имах перки на климатик, може би е реостата или бушони...(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеОфф да и аз глупости съм писал, ама темп. беше 110 като спрях и нямаше никва перка и на клима няма перка. Тва е странното. Демек втора степен трябваше да е вкл. или поне 1ва за климатика, та се чудя какво да търся
Това говори за повишено съпротивление, което при мен дойде от заминала перка.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Първоначално публикувано от lan Покажи съобщениеБушон 40А Пробвах с друг и пак съм без перкаотпред при лявото бомбе.
Това говори за повишено съпротивление, което при мен дойде от заминала перка.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Колеги, от 1-2 дни сутрин като запаля на студена, колата не успява да сработи всичките цилиндри и гасне, след това паля и всичко е бомба, забелязах, че го прави откакто сипах 95 преди 3-4 дни, преди това само 100, скоро ще изчистя стъпковия мотор и ще сменя свещите, друго което един път само ми направи е поприницип спирам на предавки и когато дадох междинна газ имаше детонация, колата иначе върви и пали без никакви проблеми. Моля за идеи, какво може да е, тия дни ще сипа 100 и една добавка, от която съм доволен.
Comment
-
Намерих датчика смених го, но когато запаля на празен ход всичко е наред, чека не свети, след като подам газ веднага светва чека и изписва грешка 08-camshaft position sensor. Колата за разлика от преди се форсира и работи добре но постоянно записва грешката на какво може да се дължи това?
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеКолеги, от 1-2 дни сутрин като запаля на студена, колата не успява да сработи всичките цилиндри и гасне, след това паля и всичко е бомба, забелязах, че го прави откакто сипах 95 преди 3-4 дни, преди това само 100, скоро ще изчистя стъпковия мотор и ще сменя свещите, друго което един път само ми направи е поприницип спирам на предавки и когато дадох междинна газ имаше детонация, колата иначе върви и пали без никакви проблеми. Моля за идеи, какво може да е, тия дни ще сипа 100 и една добавка, от която съм доволен.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Гасненето при първо палене е всеизвестна мистерия, за която има писано много, но аз лично не съм прочел никъде каква е причината на 100%. Предположения много. При мен ту го има, ту изчезва, без да сменям нищо и с един и същи бензин от една и съща бензиностанция. Просто подавай леко газ при първо палете или директно гасиш и палиш отново и това е.
Най-интересното е, че не е да кажем през ден или на няколко паления, ами няколко месеца имам проблем, няколко месеца или цяла година нямам и се почва наново.Last edited by DerMeister; d.m.y г., 15:46.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеГасненето при първо палене е всеизвестна мистерия, за която има писано много, но аз лично не съм прочел никъде каква е причината на 100%. Предположения много. При мен ту го има, ту изчезва, без да сменям нищо и с един и същи бензин от една и съща бензиностанция. Просто подавай леко газ при първо палете или директно гасиш и палиш отново и това е.
Най-интересното е, че не е да кажем през ден или на няколко паления, ами няколко месеца имам проблем, няколко месеца или цяла година нямам и се почва наново.
П.С. Това ли е проблема с прословутия пин 15 ?Last edited by pyle; d.m.y г., 21:12.
Comment
Comment